Vanliga frågor om lån

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om lån.

Innan du bestämmer dig för att ta lån finns det en rad saker du bör känna till och ha tänkt igenom noga på förhand.

NextFinance har samlat de frågor som vi, baserat på vår egna erfarenhet, vet att våra kunder ställer när det handlar om konsumtionslån.

 • Vilken ränta får jag?
  Räntan är individuell och bestäms baserat på dina förutsättningar. Först efter att du genomfört ansökan och en kreditprövning färdigställts kan besked ges om vilken ränta du får.
 • Hur stor blir min månadskostnad?
  Månadskostnaden påverkas av den ränta du får, ditt lånebelopp och vilken återbetalningstid du väljer. Månadsbeloppet kan du få besked om först efter du gjort en låneansökan samt att kreditprövningen genomförts. Du kan dock se exempel på vad din månadskostnad kan bli genom att använda vår kostnadskalkylator.
 • Vad kan jag låna till?
  Du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till. Du kan t.ex. använda det för att lägga om dyra lån och krediter. Om du behöver renovera, köpa bil eller något helt annat kan du även använda pengarna för ren konsumtion.
 • Vad är effektiv ränta?
  Det är lånets totala kostnad, inklusive avgifter.
 • Vad är en medsökande?
  Då ni är två personer som delar på ansvaret för återbetalningen av lånet ökar möjligheten att ni får lånet beviljat samt ger bättre förutsättningar för att lånevillkoren blir mer gynnsamma. Medsökande kan t.ex leda till minskad ränta.
 • Vad är fördelen med en medsökande?
  Då ni är två personer som delar på låneansvaret ökar oftast möjligheten att ni får lånet beviljat samt bättre lånevillkor.
 • Hur sänker ni kostnaden på mina befintliga lån?
  NextFinance hjälper dig att sänka dina lånekostnader genom att ersätta dina nuvarande lån och krediter med ett lån till lägre ränta och bättre villkor.
 • Kostar det något att söka lån via NextFinance?
  Nej, ansökningsprocessen med NextFinance är kostnadsfri. Fördelen är istället att du på ett enkelt sätt kan hitta ett lån som passar dina förutsättningar och behov.